Купуючи будь-який побутовий прилад, ми разом з ним отримуємо та інструкцію по його правильного використання. Але, на превеликий жаль, наша лінь перешкоджає нам почитати цю інструкцію, і це призводить до того, що побутові прилади виходять з ладу і як ви вже зрозуміли, причиною цього є ми самі. Якби не полінувалися і витратили півгодини свого часу на вивчення інструкції, то ваша техніка була б захищена від неправильної експлуатації і служила б вам набагато довше. У нашій статті ми склали невеликий список приладів, що виходять з ладу з вини споживача і кілька порад, як виправити свої помилки.

ЗМІСТ:

Пральна машина автомат.

Холодильник.

Мікрохвильова піч.

Посудомийна машина.

Порохотяг.

Кондиціонер.

Кухонна варки поверхня.

Нижче ми опишемо, які поломки можуть трапитися через неправильне поводження з побутовими приладами. І чи можна як то в подальшому усунути дані проблеми.

Пральна машина автомат.

Найперша проблема, що виникає в пральній машині з вини користувача - це вихід з ладу зливного насоса. Причина того, що насос так швидко ламається ставати неуважність користувача. Якщо ви не будете кожен раз перед пранням перевіряти кишені свого одягу на наявність дрібниці, гудзиків, скріпок тощо, то доведеться викликати майстра по ремонту пральних машин, щоб замінив зливний насос пральки.

Ще одна проблема, з якою пралка виходить з ладу є її перевантаження. Кожна пральна машина розрахована на певну вагу білизни, що в ній можна випрати. Перевантаження пральної машини призводить до розхитування її ніжок, адже при віджиманні відбувається дисбаланс. Білизна розподіляється нерівномірно і це призводить до пошкодження барабана та інших внутрішніх механізмів пральної машини.

Наступна проблема виною, якої стає сам користувач - це ТЕН пралки.

Він перегорає через те, що на ньому накопичується наліт від накипу, і це призводить до того, що нагрівальний елемент працює при високо навантаженні, щоб прогрівати воду, до необхідної температури. А через постійну роботи в такому напруженому режимі і відбувається перегоряння Тена. А чи знаєте ви, що все це відбувається не тільки через жорстку води? Адже всі думають, що саме жорсткість води призводить до утворення накипу. Так, цього не уникнути, і таке є і буде, в даному випадку можна тільки використовувати пом'якшувачі для води. Але, є ще одна причина, чому так швидко накопичується накип на стінках нагрівального елементу пральної машини, це зловживання коштами для прання, порошку, ополіскувача тощо.

У кожній пральній машині є гумовий ущільнювач на дверцятах люка. Він з часом зношується і це цілком нормально і цілком зрозуміло, адже немає нічого вічного.

А ось сам користувач може істотно прискорити це зношування. І все це відбувається, якщо ви дуже часто користуєтеся кислотою для очищення пральної машини (лимонна кислота, сік лимона, оцет і так далі). Народні засоби хороші для очищення приладу, але дуже часто їх застосовувати не варто, це буде погано позначатися на деталях пральної машини, що виготовлені з гуми.

Холодильник.

Холодильник вже давно є в нашому домі, і ми ніяк не можемо звикнути до того, що ставити в нього гарячі каструлі не можна, адже це призводить до поломок. А ремонт холодильника не дешеве задоволення.

Багато користувачів думають, що тільки в радянські холодильники можна ставити каструлі з гарячою їжею, а до сучасних холодильників це не відноситься. Насправді така думка помилкова, сучасні моделі працюю за тим же принципом, що і старі холодильники. Вся справа в тому, що коли ви ставите гаряче в холодильник, відбувається перевантаження компресора холодильника. І не залежно від того нова або стара модель коштує в вас на кухні, від перевантаження компресора не застрахована жодна ні інша модель.

Холодильник часто виходить з ладу, коли його господар неправильно розподіляє в ньому продукти або їх там дуже мало і прилад працює, так би мовити «вхолосту». Ці факти багато хто не знає, а от якби почитали інструкцію, то про це там написано.

Дуже часто буває таке, що при розморожуванні холодильника снігову шубу відколупували ножем. Цього категорично заборонено робити, адже так ви тільки нашкодите побутового приладу. Не поспішайте, нехай все йде своєю чергою.

Мікрохвильова піч.

Невчасно замінена слюдяная пластина мікрохвильовки, призводить в першу чергу до її непридатності. Виконати заміну не складно, але найкраще продовжити термін її експлуатації, це простіше, ніж її замінити.

Для цього потрібно зовсім небагато тримати пластину в чистоті і цілісності, тому регулярно очищайте слюдяну пластину від жиру. Якщо пластину не очищати від жиру, то вона буде деформуватися, так як нерівномірно буде нагріватися, а в кінцевому підсумку пластина перегорить.

Не використовуйте для миття мікрохвильовки жорсткі губки та абразивні засоби, адже це призводить до пошкодження емалі внутрішньої частини мікрохвильовки. Насправді корпус мікрохвильовки виготовляється з простої стали і покривається емаллю. І якщо ви будете цю емаль постійно пошкоджувати, то незабаром мікрохвильовка поржавіє, і ви не зможете нею користуватися.

Використовуйте для мікрохвильовки спеціальний посуд. Якщо такої можливості немає, то ви повинні чітко знати, що розігрівати або готувати їжу можна в металевому посуді, в фарфоровому посуді, якщо на ній є золоте напилення (металізоване). Вся справа в тому, що в будь-який фарбі є невеликий вміст металу, а при впливі мікрохвиль ці частинки починають іскрити і може виникнути загоряння. Ще можна використовувати пластик не призначений для мікрохвильовки, він буде плавитися і потім їду вживати не можна буде.

Посудомийна машина.

Посудомийна машина найчастіше страждає з тієї причини, що перед завантаженням посуду в прилад, її в повному обсязі очищають від залишків їжі. І хоча в посудомийній машині стоять фільтра, все ж їжа забиває слив і розподільники. Через такі засмічення падає тиск води в приладі і посуд не миється так як це необхідно.

Ще якість миття посуду стає гірше через те, що жорстка вода сприяє засміченню розподільників води. Тому не шкодуйте грошей на смягчители для води, але пам'ятайте, що їх потрібно використовувати відразу ж з першого миття посуду в приладі.

Якщо хочете, щоб посудомийна машина працювала довго і справно, то не завантажуйте в неї для мийки посуд, що не передбачена для цього. Ось якраз про те, який посуд не варто мити в посудомийній машині, написано докладно в інструкції. Наприклад, кришталь не можна мити в посудомийній машині, він при високій температурі тріскається, і осколки можуть потрапляти в зливний відсік і блокувати крильчатку. Усунути проблему самому неможливо, необхідно викликати майстра, а це додаткові грошові витрати.

Порохотяг.

Якщо у вас вдома миючий пилосос, то використовуйте для нього тільки спеціальний миючий засіб, а не звичайне. Звичайний засіб дуже пінитися сильно, і ця піна може потрапити в двигун пилососа і він згорить.

Коли в будинку користуєтеся найпростішим пилососом, щось не навантажуйте його дуже, в безперебійному режимі він може працювати не довше сорока хвилин.

Не зберігайте пилосос в сирому приміщенні, від підвищеної вологості метал, що мається на моторі, піддається корозії, а на лопатах накопичується пил і згодом робота пилососа може, і він не справляється зі своїми функціями.

Проводьте постійно чистку фільтрів пилососа, якщо необхідно то і їх заміну.

Кондиціонер.

Коли у вас в будинку є кондиціонер, ви зобов'язані знати, що кондиціонер включати на обігрів можна при температурі не нижче -10 градусів Цельсія. Адже працюючи при такій температурі, велике навантаження йде на компресор кондиціонера, і його термін експлуатації значно зменшується.

Періодично необхідно виконувати чистку теплообмінника кондиціонера, адже в ньому збирається дрібне сміття і багато пилу, що з часом призведе до поломки кондиціонера.

У кондиціонера є крильчатки і фільтра, на яких постійно накопичується пил і бруд, а це погано впливає на швидкість потоку повітря. Ще це призводить до засмічення дренажної системи кондиціонера, тому він погано охолоджує повітря. Часто ви можете побачити, що на кондиціонері з'являється лід, ось як раз це і відбувається через засмічення дренажної системи приладу.

Кухонна варки поверхня.

Тим, у кого вдома встановлена варильна склокерамічна поверхня, варто знати, що все, у чому є цукор, ні в якому разі не повинно проливатися на варильну поверхню, адже коли воно застигає, то це призводить до появи на ній тріщин. Якщо у вас на плиту при кипінні пролився кисіль, то його потрібно прибрати відразу ж, не даючи йому охолонути.

Тріскається ще панель, коли ви її нагріваєте, а потім ставите на неї холодну каструлю. Так робити не можна, і в інструкції це докладно описано, той, хто її читає, чітко це знає.

Не використовуйте для склокераміки каструлі або сковорідки з нерівним дном, такий посуд буде пошкоджувати верхній шар поверхні, і її потім будемо складно мити, так як будуть мікротріщини на ній, і втрачається її первинний зовнішній вигляд.

Будьте уважні, використовуючи варильну поверхню зі склокераміки. Вона витримує великі каструлі, але, наприклад, на неї гострим краєм впаде ніж, і вона дасть тріщину. Тому уникайте точкових ударів, якщо хочете, щоб плита зберігала свій зовнішній вигляд довго, і вам не довелося думати, як її відремонтувати.

Як ви бачите, насправді інструкцію не варто ігнорувати, в ній є дуже багато ціною, і важливої інформації, що дасть вам можливість уберегти вашу техніку від поломок і максимально продовжити її термін експлуатації.